Veilig op reis

Heeft u overal aan gedacht? Controleer onze checklist, dan heeft u de belangrijkste zaken in ieder geval goed geregeld.
Wijsopreis_news_detail

Check uw reisbureau

Een veilige reis begint bij de keuze voor een betrouwbaar reisbureau. Wilt u zeker weten dat u goed zit, boek dan bij voorkeur bij een reisbureau dat is aangesloten bij de ANVR en SGR.

  • ANVR

ANVR staat voor Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus. Om lid te worden, moet een reisbureau aan strenge eisen voldoen. Dit is uw garantie voor goede voorwaarden en service. Kijk voor meer informatie op anvr.nl.

  • SGR

De SGR staat garant voor het geld dat u aan uw reisorganisatie heeft betaald. Komt uw reisorganisatie in financiële problemen, dan zorgt de SGR dat u uw aanbetaling of reissom terugkrijgt. Kijk voor meer informatie op sgr.nl.

Check uw verzekeringen

  • Reisverzekering

Wij adviseren u om altijd een reisverzekering af te sluiten. Zelfs al staat u bij schade in uw recht, dan is in veel gevallen slechts een deel van het schadebedrag te verhalen. Een reisverzekering biedt u extra zekerheid.

Doorlopende reisverzekering of niet?
Een doorlopende reisverzekering biedt u gemak: u bent altijd verzekerd. Of het voordeliger is dan steeds opnieuw een losse reisverzekering afsluiten, is afhankelijk van het aantal reizen dat u maakt. Let wel: als u ook het weekendje naar de Ardennen of het dagje winkelen in Duitsland meetelt, loont een doorlopende reisverzekering al snel.

  • Annuleringsverzekering

Wij adviseren u om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer door onvoorziene omstandigheden uw vakantie niet kan doorgaan, krijgt u uw geld terug. Let op: sommige annuleringsverzekeringen hanteren strengere voorwaarden dan andere.

Check officiële zaken en papieren

Controleer altijd of u over de juiste documenten en formaliteiten beschikt voor het land van bestemming. Aandachtspunten zijn:

  • Geldigheid identiteitsbewijs

In sommige landen mag uw identiteitsbewijs niet binnen een bepaalde periode verlopen (uw paspoort moet bijvoorbeeld nog minstens een half jaar geldig zijn).

  • Visumplicht

Voor sommige landen heeft u een visum nodig. Houd er rekening mee dat de aanvraag van zo'n visum enige tijd kan duren. De maximale verblijfsduur loopt per land ook sterk uiteen.

  • Vaccinatieplicht

Voor sommige landen kan vaccinatie verplicht zijn (onder meer voor gele koorts). Dit houdt in dat u minimaal een aantal dagen voordat u het land binnenkomt gevaccineerd moet zijn. Anders komt u het land niet in óf u moet bijvoorbeeld een aantal dagen in quarantaine.

  • Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

Twijfelt u over de veiligheid van uw bestemming, controleer dan de reisadviezen op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

auteur: Arag
« Terug naar het nieuwsoverzicht

Aanvraagformulieren