Delta Lloyd maakt zorgpremie 2015 bekend

Delta Lloyd heeft de premie voor de basisverzekering restitutie in 2015 vastgesteld op €102,90 per maand* (2014: €98,45). Dit betekent een stijging van 4,5%.
Delta_lloyd_news_detail

Dit komt doordat veel zorg die nu nog via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) wordt betaald, vanaf 2015 gedekt wordt door de basisverzekering. De premies van de aanvullende en tandverzekeringen stijgen gemiddeld met 4,9%. Delta Lloyd richt zich ook in 2015 op kwaliteit en dienstverlening met ruime dekkingen in de aanvullende verzekeringen en extra diensten zoals een gratis second opinion, de Gezondheidslijn en de Zorgvergelijker.

Wijziging AWBZ

Harry van der Zwan, algemeen directeur Commerciële Divisie Delta Lloyd: “Door de wijzigingen in de AWBZ is een verhoging van de premie van de basisverzekering dit jaar helaas onvermijdelijk. Om te voorkomen dat de premie nog meer stijgt, zet Delta Lloyd Zorgverzekering** ook reserves vanuit het eigen vermogen in. Zo kunnen we ons ook in 2015 blijven richten op de kwaliteit en dienstverlening van onze zorgverzekering. Want hoe belangrijk een goede zorgverzekering is, merk je pas als je zorg nodig hebt.“

Focus op kwaliteit en dienstverlening

Delta Lloyd biedt ook in 2015 extra diensten aan bij de zorgverzekering. Verzekerden van Delta Lloyd kunnen een second opinion inwinnen via Best Doctors®, een internationaal netwerk van medische topspecialisten. Ook kunnen verzekerden 24 uur per dag en zeven dagen per week terecht bij de Delta Lloyd Gezondheidslijn met vragen over hun gezondheid. Bovendien mogen verzekerden één keer per jaar hun aanvullende verzekering wijzigen als er iets in de levenssituatie verandert. Dat kan zinvol zijn, bijvoorbeeld bij een zwangerschap of als kinderen het huis uit gaan. Dit jaar heeft Delta Lloyd de dekking voor alle aanvullende verzekeringen uitgebreid met een ongevallendekking mondzorg tot maximaal €10.000.

Vrije zorgkeuze

Verzekerden bij Delta Lloyd kunnen zelf kiezen naar welke dokter, welk ziekenhuis of welke fysiotherapeut zij gaan. Delta Lloyd helpt hen om de juiste keuze te maken met de Zorgvergelijker. Hier vinden klanten eenvoudig een zorgverlener of ziekenhuis en zien ze met welke zorgverleners Delta Lloyd een contract heeft gesloten. Daarnaast kunnen verzekerden de medische kwaliteit van behandelingen, wachttijden en ervaring van klanten met elkaar vergelijken.

bron: Delta Lloyd
auteur: Delta Lloyd
« Terug naar het nieuwsoverzicht

Aanvraagformulieren