a.s.r. neemt AXENT over

a.s.r. verwerft 100% van de aandelen van AXENT. Het is de intentie van a.s.r. om de portefeuille en de activiteiten van AXENT op termijn volledig te integreren in de Ardanta organisatie, onderdeel van a.s.r.
Axent-logo_news_detail

AXENT is een sterke Nederlandse verzekeraar met een portefeuille van 2,2 miljoen kapitaalverzekeringen. AXENT had volgens de jaarrekening 2014 een bruto premie omzet van € 55 miljoen, een eigen vermogen van € 188 miljoen en een belegd vermogen van € 1,8 miljard. AXENT heeft een solide en gezonde solvabiliteitspositie.
Jos Baeten, voorzitter Raad van Bestuur a.s.r.: ‘De overname van AXENT en de eerder bekend gemaakte overname van De Eendragt passen binnen de strategie van a.s.r. om haar marktpositie te verstevigen in een consoliderende verzekeringsmarkt. Met deze twee complementaire overnames behoudt a.s.r. haar sterke kapitaalspositie en wordt € 3,5 miljard toegevoegd aan het belegd vermogen van a.s.r.’
De transactie van AXENT is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.
AXENT is een sterke Nederlandse verzekeraar met een portefeuille van 2,2 miljoen kapitaalverzekeringen. AXENT had volgens de jaarrekening 2014 een bruto premie omzet van € 55 miljoen, een eigen vermogen van € 188 miljoen en een belegd vermogen van € 1,8 miljard. AXENT heeft een solide en gezonde solvabiliteitspositie.Jos Baeten, voorzitter Raad van Bestuur a.s.r.: ‘De overname van AXENT en de eerder bekend gemaakte overname van De Eendragt passen binnen de strategie van a.s.r. om haar marktpositie te verstevigen in een consoliderende verzekeringsmarkt. Met deze twee complementaire overnames behoudt a.s.r. haar sterke kapitaalspositie en wordt € 3,5 miljard toegevoegd aan het belegd vermogen van a.s.r.’De transactie van AXENT is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

bron: Axent ASR Verzekeringen
auteur: Axent ASR Verzekeringen
« Terug naar het nieuwsoverzicht

Aanvraagformulieren