Drie op de tien Nederlanders kan uitvaartkosten niet betalen

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van de uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt.
Monuta_news_detail

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van de
uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgeving
overlijdt. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 56.103 Nederlanders van 18 jaar
en ouder in opdracht van Monuta

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van deuitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgevingoverlijdt. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 56.103 Nederlanders van 18 jaaren ouder in opdracht van Monuta.

 

De kosten van een uitvaart bedragen al snel € 8.000,-. Op de vraag of men als nabestaande deze kosten binnen een betalingstermijn van 30 dagen zou kunnen betalen als een dierbare overlijdt, geeft 29% van de ondervraagden aan hiervoor geen enkele mogelijkheid te zien.

12% geeft aan het bedrag niet zelf te kunnen betalen, maar verwacht wel het geld op andere wijze bij elkaar te krijgen.

Eén op de tien mensen heeft geen idee of ze de kosten binnen de gestelde betalingstermijn kunnen betalen.

Lager opgeleiden en jonge mensen vaker moeite met betalen Uit het onderzoek blijkt dat met name lager opgeleiden denken de kosten van de uitvaart van een dierbare niet te kunnen betalen.

Maar liefst 39% van de respondenten in deze categorie zegt geen enkele mogelijkheid te zien om het bedrag binnen de betalingstermijn bij elkaar te krijgen.

Van de hoog opgeleiden denkt slechts 18% dit niet te kunnen. Ook leeftijd speelt een rol. Hoe jonger, hoe meer moeite men denkt te hebben om de uitvaartkosten te betalen.

Zo geeft meer dan een derde van de mensen tot 30 jaar aan geen enkele mogelijkheid te zien om de kosten te betalen en een kwart denkt het alleen met hulp van anderen te

kunnen. In de leeftijdscategorie 65 plus verwacht slechts iets minder dan een kwart moeite te hebben om de kosten te kunnen betalen.

Uitvaartverzekering In totaal denkt 42% van de mensen dat zij niet, of alleen met hulp van anderen, de kosten van de uitvaart van een dierbare zou kunnen betalen. Toch heeft zo’n 30% van de

Nederlanders zelf ook geen uitvaartverzekering.

Bij het overlijden van een dierbare komt veel kijken. In een korte tijd moet er veel geregeld en besloten worden. Veel mensen hebben geen idee met welke zaken ze ineens

geconfronteerd worden. En hoe het zit met de kosten. Het is verstandig om daar vooraf over na te denken.

bron: Monuta Verzekreingen
auteur: Monuta Verzekeringen
« Terug naar het nieuwsoverzicht

Aanvraagformulieren