A.S.R. Rij Veilig APP

Help jij mee de Nederlandse wegen veiliger te maken?
Asrapp_news_detail

a.s.r. Rij Veilig app

Help jij mee de Nederlandse wegen veiliger te maken?

Download nu de gratis app in de Play Store

Veilig de weg op met de Rij Veilig app van a.s.r.

Het kan iedereen gebeuren… terwijl je in de auto rijdt krijg je nieuwe Whatsapp- of Facebook-berichten binnen. En je kan de verleiding niet weerstaan om ze te checken. We weten dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden, toch doen we het soms.

Daarom introduceert a.s.r. de Rij Veilig app voor Android. De Rij Veilig app beperkt de afleiding van je smartphone en helpt je om je aandacht bij de weg te houden. Zo verbeteren we samen de verkeersveiligheid en beperken we het aantal ongevallen.

Download nu de gratis app in de Play Store

a.s.r. Rij Veilig app in het kort

Rijd je harder dan 15 km/u, dan blokkeert de app alles wat je af kan leiden. Sta je stil, dan komen alle berichten weer binnen.

Je kunt nog wel handsfree bellen.

En je navigatie blijft ingeschakeld.

Schakel de passagiersmodus in, als je met iemand meerijdt of als je met het OV reist. Dan worden geen functies uitgeschakeld en werkt je smartphone zoals gebruikelijk.

Hoe werkt het?

Alternate Text  
Alternate Text  

De app schakelt zichzelf in zodra je sneller gaat dan 15 kilometer per uur. Vanaf dat moment worden afleidende Social Media zoals WhatsApp, sms en internet, en handheld bellen, geblokkeerd op je smartphone. Je kunt nog wel handsfree bellen en ook navigatie blijft beschikbaar.

Sta je weer stil, dan wordt de blokkering opgeheven en komen alle berichten en meldingen weer binnen. Rij je met iemand mee of met het openbaar vervoer? Schakel de passagiersmodus in.

Smartphones en verkeer, niet de beste combinatie

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tegenwoordig heeft de helft van alle Nederlanders een smartphone. En we gebruiken ‘m volop. Ook achter het stuur. Veel bestuurders kunnen tijdens het rijden de Social Media, apps en mobiel internet op hun smartphone moeilijk weerstaan. Ze realiseren zich onvoldoende dat je dan geen aandacht hebt voor de weg. Er ontstaan gevaarlijke, en soms zelfs dodelijke situaties. Gebruik je je smartphone tijdens het rijden, dan reageer je een stuk trager als je plotseling moet remmen en zie je niet wat er om je heen gebeurt. Je hebt een grotere kans op een valpartij of een botsing.

Uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (Dr. M.P. Hagenzieker & A. Stelling, 2013) blijkt dat afleiding in het verkeer 5 tot 25% van alle verkeersongevallen veroorzaakt. Het uitvoeren van een niet autorijden-gerelateerde taak een rol speelt in 23% van auto-ongevallen. Vaak is dit het bedienen van een telefoon. En 3% van de dodelijke ongevallen het gevolg is van sms-en achter het stuur.

De a.s.r. Rij Veilig app zorgt ervoor dat bestuurders niet meer kunnen worden afgeleid door hun smartphone en dat zij met hun volle aandacht bij het verkeer zijn.

Gewoon een nuttige app, we doen niets met de gegevens

De app staat los van verzekeringen die je mogelijk bij a.s.r. hebt afgesloten. De app slaat geen gegevens op en a.s.r. kan en wil de app ook nergens anders voor gebruiken. We willen alleen bijdragen aan de verkeersveiligheid. Dus:

We slaan geen data op
We volgen je niet
We kunnen de app dan ook op geen enkele wijze aan je verzekeringspremie of dekking koppelen
We hebben geen ander doel dan de verkeersveiligheid te verbeteren

Download nu de gratis app in de Play Store
Alternate Text  

Waarom de a.s.r. Rij Veilig app?

Als a.s.r. gaan wij terug naar de kern van verzekeren: mensen helpen door te doen. Wij willen een nuttige rol in de maatschappij spelen. Daarom geven wij, daar waar het kan, mooie initiatieven een steuntje in de rug of ontwikkelen we zelf projecten om (groepen) mensen te helpen. Zoals Olli voor Diergaarde Blijdorp en De Andere Spelen. De Rij Veilig app van a.s.r. beperkt de afleiding van je smartphone en je helpt om je aandacht bij de weg te houden. Zo verbeteren wij samen de verkeersveiligheid en beperken we het aantal ongelukken.

auteur: ASR
« Terug naar het nieuwsoverzicht

Aanvraagformulieren